Uniformen

In 1965 was het merendeel van de verenigingen geüniformeerd en werd besloten om ook ons korps te uniformeren. In het plaatselijk dagblad stond een advertentie: ‘Uniformen te koop wegens omschakeling der KLM, 50 stuks’. Deze uniformen werden gekocht en op maat gemaakt en zo werd Fanfare St. Judocus  geüniformeerd.

Oprichting Damescomité en drumband

Omdat de financiële lasten steeds zwaarder begonnen te drukken, werd besloten over te gaan tot de oprichting van een Damescomité op 26 december 1969. Zij brachten met diverse acties zoveel geld bij elkaar, dat kon worden overgegaan tot het oprichten van een drumband, die zich op 25 juni 1971 voor het eerst aan de St. Jooster gemeenschap presenteerde.

En verder…

In de loop der jaren werden de tweedehands uniformen vervangen door nieuwe en werd het instrumentarium geheel vernieuwd. De drumband is na een aantal jaren ter ziele gegaan, maar in de in 1983 opgerichte jeugdfanfare leren de jeugdige muzikanten nu nog steeds op ontspannende wijze het musiceren en worden ze voorbereid om tot het grote korps te kunnen toetreden.

Fanfare St. Judocus besteedt veel aandacht aan de jeugdopleiding en biedt ieder lid de gelegenheid muzieklessen te volgen bij Myouthic of een andere muziekleraar. Door zowel met de jeugdfanfare als het grote orkest geregeld deel te nemen aan concoursen en (proms)concerten, wordt gewerkt aan het muzikale niveau.