Vrie waere, zeen en blieve…

Dat is het thema van de Bevrijdingsconcerten van Fanfare St. Judocus op zaterdag 6 en zondag 7 juni 2020. Op verrassende en muzikale wijze brengt de fanfare samen met diverse artiesten het verhaal van de oorlog, bevrijding en wederopbouw van St. Joost.

Dit jaar herdenken we in Nederland 75 jaar bevrijding. In dat kader worden in 2020 in St. Joost diverse activiteiten georganiseerd. Ook voor de fanfare is dit het haakje om iets bijzonders te organiseren. Veel St. Joostenaren kennen het verhaal van de Tweede Wereldoorlog; uit eigen ervaring of van vader/moeder/opa/oma. Dat verhaal mag niet verloren gaan.

Verhaal in beeld
De fanfare werkt aan een prachtige voorstelling, waarbij het verhaal van de Tweede Wereldoorlog in St. Joost verteld wordt aan de hand van film, foto’s en door acteurs. De werkgroep die bezig is met de organisatie van dit concert wordt hierin bijgestaan door regisseuse Andrea Peters uit Echt, bij velen bekend als regisseuse van de Echter Revue. De muzikanten zorgen samen met zangeres Marlou Obers voor passende en sfeervolle muziek.

Zangeres
Marlou Obers (1973) is geboren en getogen Limburgse en momenteel woonachtig in Sittard. Ze schrijft, zingt en is zangdocent. Marlou is een veelzijdige zangeres die inzetbaar is voor elk genre. Momenteel staat Marlou met haar single ‘Wo blif de tied’ op nummer 2 in de L1mbo top 10. Leuke bijkomstigheid is dat ze getrouwd is met een voormalig dirigent van de fanfare, Joop Wijnen.

Kaartverkoop
De Bevrijdingsconcerten vinden plaats op zaterdag 6 juni 2020 om 20.00 uur en zondag 7 juni 2020 om 14.00 uur in ‘t Patronaat in St. Joost. Kaarten kosten € 10,00 (op de zondag ook kinderkaarten voor € 5,00) en zijn op de volgende manieren te verkrijgen:
1. Via één van de leden van Fanfare St. Judocus
2. Via één van de drie voorverkoopadressen (vanaf 1 maart):
      - Boerderijwinkel Lizette, Brachterzijde 30 St. Joost
      - Electro van Engelen, Hingenderstraat 18 St. Joost
      - Profile Wijnen, Houtstraat 79A Pey-Echt
3. Digitaal via dit formulier. De kaarten worden dan bezorgd.