voorspeeldagen jeugdfanfare

Jeugdfanfare

Fanfare St. Judocus heeft een eigen jeugdfanfare. In 1983 begonnen de eerste jeugdige muzikanten samen te musiceren onder leiding van Helma Heinrichs-Heinstra. Enkele jaren later werd dit opnieuw opgepakt door achtereenvolgens Joop Wijnen, Ton Houben, Björn Bus, Sander Hendrix, Antoon Sikkes en Marloes Verheesen. In 2015 heeft Evelyn Dirix het dirigeerstokje overgenomen.

Onder het motto ‘jong geleerd is oud gedaan’ repeteren de jeugdige muzikanten iedere vrijdagavond van 18.30 tot 19.30 uur. De repetities van de jeugdfanfare zijn een goede manier om alvast aan het korps voor de ‘grote mensen’ te wennen. Daarnaast is het fijn voor de fanfare dat er regelmatig nieuw bloed instroomt.

Wil je ook een muziekinstrument bespelen bij onze jeugdfanfare? Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Iedereen vanaf 7 jaar of ouder (ook volwassenen) is welkom en we zijn altijd blij met nieuwe aanmeldingen!

Onze dirigent

Evelyn DirixEvelyn Dirix (1982) is sinds november 2015 dirigent van de jeugdfanfare van Fanfare St. Judocus. Ze is getrouwd en heeft één dochter. Muziek (Koninklijke Harmonie Walram’s Genootschap Valkenburg), tuin, wandelen en fotografie zijn haar hobby’s.

Evelyn groeide op met de muziek van Harmonie Wilhelmina Wolder, waar ze op 4-jarige leeftijd begon met theorie en blokfluit, enkele jaren later gevolgd door de dwarsfluit en piano. Ze ging bouwkunde studeren, maar de muziek bleef roepen. Nog tijdens deze studie werd Evelyn gevraagd als vervangend docent dwarsfluit door de muziekschool Kerkrade. Dit bleek zo leuk te zijn, dat zij - naast studie en parttimewerk - sinds 2001 les geeft bij diverse muziekverenigingen. Ondertussen besloot Evelyn ook haar oude droom te gaan verwezenlijken en volgt zij privé-onderricht HaFa-directie. Zij is nog altijd zeer gemotiveerd zich verder te ontwikkelen.

Als dirigent en docent is Evelyn momenteel (2015) verbonden aan vijf muziekverenigingen.