Fanfare St. Judocus

Fanfare St. Judocus is een echte dorpsfanfare en telt op dit moment ongeveer 80 leden, waarvan 50 muzikanten in het grote of jeugdorkest en 15 leerlingen in opleiding. De fanfare speelt een actieve rol in het dorpsleven in St. Joost en is steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen.

Jaarlijks nemen we deel aan onder andere de carnavalsoptocht, Koningsdag, Sint Maarten en de intocht van Sinterklaas. Ook organiseren en nemen we deel aan concerten, zoals het Nieuwjaarsconcert met alle St. Jooster muziekverenigingen, een uitwisselingsconcert en concerten bij collega-verengingen.

De jeugd heeft de toekomst! Daarom besteden wij veel aandacht aan de jeugdopleiding en het jeugdorkest. Naast het repeteren op vrijdagavond, neemt ook de jeugdfanfare enkele keren per jaar deel aan concerten. Ook verzorgen zij altijd de voorstellingsmis van de communicantjes en de gezinsmis op kerstavond.

Onze dirigent

onze dirigent Ad Triepels Ad Triepels (1960) is sinds maart 2012 dirigent van Fanfare St. Judocus. Hij is getrouwd met Sandra en heeft twee zoons, Janno en Dion.Ad heeft slagwerk en HaFa-directie gestudeerd aan het Conservatorium te Maastricht. Hij heeft vier jaar als allround slagwerker gespeeld in het orkest van André Rieu en is dirigent bij verscheidene fanfareorkesten en instructeur bij diverse drumbands geweest. Ad is eigenaar van Triepels Slagwerk. Daarnaast geeft hij drie dagen per week les aan de Muziekschool in Weert en geeft hij regelmatig cursussen Samba en Djembé op middelbare- en basisscholen.

Heb je een vraag voor Ad? Stuur hem dan gerust een mail

Beschermvrouw

Sinds 15 mei 2009 is Ria Oomen beschermvrouw van Fanfare St. Judocus..

Ria Oomen was tot juli 2014 lid van het Europees Parlement. Ondanks haar zeer drukke werkzaamheden heeft zij toch altijd tijd voor onze vereniging weten vrij te maken. Hier zijn wij bijzonder blij mee!

Bestuur

Secretaris: vacature

Palmares

Diverse dirigenten behaalden mooie successen, die er uiteindelijk toe hebben geleid dat ons korps op dit moment uitkomt in de tweede divisie (voorheen bekend als de Ereafdeling).